Vaarbewijs Friesland

Friesland is onze watersportprovincie bij uitstek. Met zijn vele plassen en meren die met kanalen en vaarten met elkaar verbonden zijn, is het ideaal voor kleine schepen. Grotere schepen kunnen het Wad en IJsselmeer op. Het varen in Friesland vereist wel een goede voorbereiding, een vaarbewijs is dus bijna altijd vereist.

Vaarbewijs Friesland

Om op de Nederlandse wateren te mogen varen, gelden er een aantal regels. In veel gevallen is het van belang dat u een vaarbewijs hebt. Voor het varen zonder klein pleziervaartbewijs is het mogelijk dat u een bekeuring krijgt. Er bestaat ook een groot pleziervaartbewijs, deze hebt u nodig zodra uw schip langer is dan 25 meter. In Nederland kennen we in principe twee soorten vaarbewijzen: Grote vaarbewijzen en kleine vaarbewijzen.

Locatie

Het Klein Vaarbewijs bestaat uit twee modules: Klein Vaarbewijs I (VB I) en Klein Vaarbewijs Aanvullend (VB A); samen vormen zij het Klein Vaarbewijs II (VB II).
Tilstra Opleidingen geeft diverse trainingen zowel overdag, 's avonds en in het weekend in de hoofdstad Leeuwarden van de provincie Friesland. Tevens is het mogelijk om in de Provincie Groningen een vaarbewijs cursus te reserveren, informeer naar de mogelijkheden.

Klein vaarbewijs 1
Klein vaarbewijs 1

Spoedcursus vaarbewijs 1, schrijf je nu in.
De goedkoopste opleiding met de hoogste slaagkans!  Nu met gratis extra vrijdagavond!

Een van de beste docenten van Nederland neemt je mee in de wereld van het klein vaarbewijs. Op vrijdagavond van 18:00 tot 21:00 en op zaterdag van 08:00 tot 16:00 wordt de tijd genomen om je zo optimaal mogelijk voor te bereiden op je examen. 

Ter voorbereiding op de cursus adviseren wij je om het cursusboek en week vooraf aan de opleiding goed door te nemen, hiermee verhoog je de slagingskans. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het cursusboek, geen probleem, deze is bij ons te koop voor € 25,00

Op zaterdag kunt u genieten van een uitgebreide lunch.

Voor de hele opleiding betaalt u slechts € 149,00 nu als extra met gratis vrijdagavond!

 

€ 149,00
Klein vaarbewijs 2
Klein vaarbewijs 2

Spoedcursus vaarbewijs 2 halen binnen 1 dag. De goedkoopste opleiding met de hoogste slaagkans!

€ 114,50
Vaarbewijs 1 & 2
Vaarbewijs 1 & 2

Spoedcursus vaarbewijs 1 & 2 in 2 dagen. De goedkoopste opleiding met de hoogste slaagkans!

€ 198,00
Basis certificaat marifoon
Basis certificaat marifoon

Spoedcursus marifoon basis in 1 avond opleiding. De goedkoopste opleiding met de hoogste slaagkans!

€ 95,00